SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Köping Stars
Ungdom
Dubbla segrar och serieseger
2023-01-29 20:52
Grabbarna som säkrade segern i HU15 Syd

Köping Stars P07/08 spelade i helgen två matcher och båda slutade dessutom med seger. Lördagens seger i HU15-serien ledde dessutom till säkrad serieseger.

Lördagens match I HU15-serien borta mot Grillby slutade med en säker seger med siffrorna 62-40. Köping som för dagen hade tre spelare födda 2010 med i laget (varav två debutanter i HU15-serien) spelade lagom bra, lagom länge i matchen för att det skulle bli en säker seger. I och med vinsten säkrade Köping segern HU15 Syd där man endast förlorat en match, och den med ett poäng mot serietvåan Enköping.

 

Köping och Enköping ska nu spela ett slutspel, antingen i cupform eller serieform mot Ockelbo och Sandviken som slutade etta respektive tvåa i HU15 Norr.

 

På söndagen åkte nio taggade spelare till Borlänge för match U16/17-serien. Och som vanligt i den här serien var Köping yngre än sina motståndare som matchade några överåriga spelare. Men den här dagen spelade det ingen roll. Köping var bättre än hemmalaget. Och där hade jag kunnat sluta skriva om matchen men det tänker jag inte göra.

 

För som coach var jag helnöjd med insatsen. Laget inledde inspirerat både offensivt och defensivt och tog tidigt en ledning. Ställningen efter första quartern var 24-12. Köpingsgrabbarna fortsatte trumma på och ledde som mest med 31-12. Laget spelade ett rörligt och fint anfallsspel där alla spelarna var involverade. Det fortsatte man med men en period med sämre fokus i avslutningslägen samt att Borlänge spelade upp sig gjorde att halvtidsledningen endast var 36-29.

 

Vi kände dock i paus att bara vi fortsätter spela på samma sätt som i första var chansen god att vi skulle segra. Men tredje quartern började med lite slarv och ringkant ut och Borlänge kvitterade till 41-41.

 

Då tog Coach Finger (jag) en timeout där jag egentligen inte sa något nytt utan bara påminde om våra styrkor och vad som var viktigt. Grabbarna svarade upp bra och vi avslutade quartern med en 8-0 run och ledningen efter tre quarters var 49-41.

 

I den fjärde quartern dominerade Stars fullständigt och segern skrevs till 69-53. 

Coach Finger var mycket glad över väldigt mycket. Anfallsspelet blir bättre och bättre och spelarna gör verkligen det som vi tränar på under veckorna. Dessutom var det glädjande att grabbarna inte vek ner sig när Borlänge kom i fatt. Spelarna behöll lugnet och hittade på ett imponerande sätt tillbaka till sitt vinnande spel.

 

Vår förening är en del av Svenska Spels initiativ Gräsroten som årligen delar ut miljoner till ungdomsidrotten.

Välj Köping Basket nästa gång du spelar så är vi med och delar på pengarna.