SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Köping Stars
Ungdom
En seger och den hedersammaste av hedersamma förluster
2023-01-15 18:35

En seger och en förlust för blev helgens facit för Köping Stars P07/08. Men förlusten känns som en seger.

Köping Stars P07/08 spelade två matcher i helgen. pp lördagen besegrade man Aros i HU15-serien med 64-42. Första halvlek var jämn och Köping kom inte upp i godkänd nivå. Men i andra halvleken ökade man skärpan och visade att man är ett bättre lag än Aros.

 

På söndagen väntade en lång bortaresa till Gävle för match i U17-serien mot KFUM Gävle. Och förutsättningarna hade kunnat vara bättre. Tre bärande spelare födda 07 lämnade återbud pga skada eller sjukdom. Den siste hörde av sig 10 minuter innan samling så det fanns ingen tid att kalla in ersättare. Så coach Finger åkte till Gästrikland med sex spelare, varav tre centrar. Dessutom var fyra spelare ett eller två år yngre än motståndarna som är ett rent 07-lag. Eftersom hälften av spelarna är centrar hamnade spelare i ovana positioner både i anfall och i försvar. Hemmalaget spelade större delen av matchen med ett helplanszonpress. Zonpressen skapade problem för Köping som snabbt hamnade i underläge. 

 

Som mest en bit in i tredje quartern ledde hemmalaget med 43-26, men där någonstans fick Starspojkarna ordning på det zonförsvar som coach Finger av beordrade. Det är något vi aldrig tränar på men innebar att alla tre stora killar kunde vara på plan samtidigt. Långsamt åt Köping in sig i matchen och med ett par minuter kvar tog man för första gången ledningen i matchen med 55-53. Sedan blev dock tyvärr matchens dominant Abdalnour Mohamed utfoulad. Sedan får även Aziz Al-Nuami sin femte foul och Köping avslutar matchen med fyra spelare. Vid ställningen 57-57 och cirka 15 sekunder sätter en Gävlespelare ett straffkast och gör ställningen 58-57. Han missar det andra och Köping tar defensiv retur och går till snabbt anfall men tyvärr missar man skottet och på den efterföljande returen skriker vi efter foul. Men domarna bedömde det som en ren block och slaget var förlorat.

 

Men coach Finger har aldrig varit stoltare över att vara tränare för det här gänget. Ingen gav upp och vi spelade som ett lag. Vid ett läge där matchen hade kunnat rinna iväg knöt grabbarna istället näven och gjorde en fantastisk insats.

 

 

 

 

 

Vår förening är en del av Svenska Spels initiativ Gräsroten som årligen delar ut miljoner till ungdomsidrotten.

Välj Köping Basket nästa gång du spelar så är vi med och delar på pengarna.