SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Köping Stars
Ungdom
Ny match och ny seger efter rysare
2022-12-18 16:49
En välförtjänt segerbild efter dagens rysare

Helgens andra match för Köping Stars Killar 07/08 slutade även de med segern. Men det krävdes en samlas upphämtning och förlängning innnan Köpingsgrabbarna kunde får sin revansch mot hittills obesegrade Enköping. Laget vann seriepremiären i U15 mot Köping med endast en poäng!

Laget coachades idag av John Dieckelman, då ordinarie coach var märkt av hög feber och följde matchen på FaceTime.

 

Köping kom ut starkt både defensivt och offensivt och ledde efter första quartern med 25-15. Men som många gånger förut blir spelarna försiktiga när motståndarna knappar in. Det stora raset kom i den tredje och inledningen av fjärde quartern då Köpingsspelsrna hade förträffligt svårt att få in bollen i korgen.

 

Med endast fem minuter kvar av matchen ledde gästerna med 53-47.  Men med cirka 4 minuter kvar började hemmalaget trissa upp man-man-försvaret och åt sig åter in i matchen. Efter flera straffkast och många missade lägen för att något av lagen skulle avgöra matchen slutade den 59-59 och förlängning stundade.

 

Där var det bara ett lag på banan och hemmalaget vinner den med med 15-2 och slutsiffrorna skrevs sedermera till 74-61.

 

Dagens matchcoach är imponerad att grabbarna inte gav upp när det såg som tyngst ut samt att de förhoppningsvis lärde sig att bra försvar kan vara bra anfall om laget har en dålig skottdag.

 

Flera spelare gjorde mycket bra ifrån sig men måste nämna Chris Musoni som gör 29 p och spelar grymt försvar hela matchen.

 

 

Vår förening är en del av Svenska Spels initiativ Gräsroten som årligen delar ut miljoner till ungdomsidrotten.

Välj Köping Basket nästa gång du spelar så är vi med och delar på pengarna.