SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Köping Stars
Ungdom
Basketavslutning i Karlbergshallen
2022-05-22 18:08

Hundratals unga basketlirare i Köpings Basket avslutade i torsdags en härlig basketsäsong med matcher, skottävling och prisutdelningar i Karlbergshallen samt mumsande på korv med bröd.

Ungdomsspelarna spelade inledningsvis lagmatcher mot varandra på Karlbergshallen tre mindre spelplaner, livligt påhejade av lagkamrater och en stor skara anhöriga på läktaren.

 

Prisbordet var välfyllt med medaljer och träplaketter och det var med stolthet som barnen och ungdomarna tog emot priser utdelade av coach Torbjörn Gehrke och stjärnspelarna i Köping Stars.

 

Inom lagen prisades också många av spelarna som ”årets stjärnskott”, ”MVP” och mest träningsflitiga – något som bekräftades i form av utdelade T-shirts.

 

Peter Finger och Torbjörn Gehrke vaktade skämtsamt prisbordet innan medaljer och plaketter delades ut

 

Festligheterna avslutades med ett spännande och dramatiskt stresstest där det handlade om att först få bollen i korgen – och därmed hänga kvar i den fortsatta tävlingen. Deltagarna tävlade i två grupper mot varsin korg och en av vinnarna var en mäkta glad Noel Jörestam.

Joel, du var den som lade i flest bollar i korgen av alla som tävlade på din planhalva.

– Ja, det var kul att vinna. Det blev ju lite nervöst på slutet när det bara var en tjej och jag kvar i tävlingen.

Du är inte så gammal?

– Elva år och jag spelar med P10-09-laget.

Hur länge har du spelat basket?

– Jag började för ett halvår sedan, och det är jättekul.

Hur har varit att träna och spela?

– Roligt, och jag har gjort en del poäng i matcherna.

Och det blir mer basket i höst?

– Ja, jag längtar redan dit.

 

Noel Jörestam vann en av stresstävlingarna och han ser nu fram mot hösten och en ny basketsäsong, Den andra för Noels del.

PRISTAGARE 2021-22

Lagen i seriespel delade även ut dessa individuella priser

P09/10

Säsongens Träningsflit: Rron Qehaja

Rron har hög närvaro och är väldigt fokuserad och engagerad på varje träning och match. Spelar och tränar med hög energi och har tagit stora kliv framåt denna säsong

Säsongens Stjärnskott 1: Nizar Kouera

En spelare som alltid ger sitt yttersta och har en extra växel på matcher. Trots att han spelar med hög intensitet så blir han nästa aldrig trött är också en väldigt god förebild  och lagkamrat.

Säsongens Stjärnskott 2: Wille Burman-Nyholm

Har hängt i hallarna med brorsan men började spela först kring jul, har fin teknik och lär sig snabbt, framtiden ser ljus ut!

Säsongens MVP: Angelos Nikolaidis

Envis som få och spenderar otaliga timmar i hallarna och jobbar på sina moves, en bra lagkamrat som spelar med mycket energi och passion.

DU13

Säsongens Träningsflit: Alise Forsman

Har hög närvaro, är fokuserad och tävlingsinriktad oavsett om det är träning eller match. Spelar och tränar med hög energi och har tagit stora kliv framåt denna säsong!

Säsongens Stjärnskott: Stella Nordling

En spelare som alltid ger sitt yttersta i alla lägen. Väldigt bra attackspelare och fysisk försvarare.

Säsongens MVP: Nora Loman

En spelare som har ett naturligt sätt att göra mål, attackerar gärna hela vägen eller hittar fria lagkamrater i anfall. Defensivt får hon ofta fingrar på bollen som laget kan konvertera till snabba uppspel

DU14

Säsongens TräningsflitFreja Hagström

Missar sällan en träning och tränar alltid med hög energi och med ett leende på läpparna. är en stentuff försvarare och en bra skytt

Säsongens Stjärnskott: Alice Andersson

En spelare som ofta står på rätt ställe och som är högprocentig i sitt skytte. Kan göra mål på många olika sätt och är en mångsidig försvarare!

Säsongens MVP: Ellen Larsson

En tuff spelare som inte räds fysisk kontakt i försvaret och leder laget i offensiven med bra skytte och hårda attacker. Bra lagkamrat som älskar att träna och tävla!

HU14

Säsongens Träningsflit: Erich Larsson 

En spelare som sällan missar någon träning eller match och ger alltid sitt yttersta för laget. Jobbar ofta i det tysta oavsett övning, resultat eller motstånd. En spelare man inte kan lämna fri på 3p linjen.

Säsongens Stjärnskott: Lucas Strömbäck

Ett år yngre men ett huvud längre än sina lagkamrater i 08-laget. Han har genom sin träningsvilja och sitt stora intresse för basket tagit jättekliv som basketspelare men även som person. Han har med sin storlek, fina blick för spelet samt träningsinsatser blivit en av lagets nyckelpersoner.

Säsongens MVP: Boje Finger 

Den här spelaren vilar aldrig från träning, och kommer på varenda extrapass han erbjuds. Dessutom ger han alltid allt i varenda situation. Både på träning och match. Hans envishet, vilja och hunger att lära höjer lagets nivå på både träning och match.

HU15

Säsongens Träningsflit: Chris Alain Musoni

En kille som alltid spelar med hög intensitet på såväl träning som match. Sätter laget före jaget och är lagets ryggrad i försvaret,

Säsongens Stjärnskott: Adbalnour Mohamed

Var från början bara lång och snabb. är redan efter sju månader basketspelande en mycket viktig kugge i det här laget. Han har med sitt driv, storlek och snabbhet redan blivit en viktig spelare för oss och med fortsatt hårt arbete och tålamod kan han nå mycket långt,

Säsongens MVP: Wilgot Pettersson

En spelare med mycket potential och påminner i sina bästa stunder Denver NuggetsNikola Jokic, en offensiv nyckelspelare vars erfarenhet och skytte bidragit till lagets fina utveckling under säsongen.

DU16

Säsongens Träningsflit: Fereshte Hoseini

är alltid positiv och har mycket tack vare sin höga träningsnärvaro utvecklats mycket denna säsong speciellt på slutet

Säsongens Stjärnskott: Ana Stijak

Snabb och tuff och räds ingen! Spelar aggressivt och ger alltid sitt yttersta på träning och match. En bra lagkamrat som verkligen visar vägen!

Säsongens MVP: Evelina Nikolaidou

Aggressiv bollförsvarare som skapar mycket oro hos motståndarna. I anfall hittar hon ofta attacker hela vägen eller till fria lagkamrater

HU17

Säsongens Träningsflit: Altin Sylaj

är alltid positiv och fokuserad, har utvecklats mycket tack vare sin höga träningsnärvaro denna säsong. Bra skott, bra försvarare och ännu bättre lagkamrat.

Säsongens Stjärnskott: Mio åberg

Kvick och lite avig, rör sig mycket utan boll och står ofta på rätt ställe. Har utvecklat sin teknik och fysik och bestämmer själv hur bra han kan bli!

Säsongens MVP: Aryan Haider Amir

Har jobbat mycket på sin fysik och teknik vilket syns på basketplanen. är alltid fokuserad oavsett om det gäller gymmet eller parketten. Läser spelet bra och har utvecklat sitt skott och ledarskap.

HD 2

Säsongens Träningsflit: Dalibor Zdravkovic

En av dem allra yngsta och hungrigaste spelarna som jobbade hårdast på varje träning. Han gnällde aldrig och blev bättre och bättre under säsongen. Han var ett exempel för alla.

Säsongens Stjärnskott: Wictor Sundh

Den här spelaren började säsongen bra och blev under säsongen bara bättre och bättre. Ibland blev han omöjlig för motståndarlagen att stoppa, speciellt när han skulle sig ta sig till korgen.

Säsongens MVP: Tefik Zekaj

Trots sin ålder spelar han alltid med glöd och energi på varje träning och match. Han ledde laget i poäng och steals och spelar alltid hård och uppoffrande i försvaret.

 

Text och foto: Ulf Eneroth

 

Vår förening är en del av Svenska Spels initiativ Gräsroten som årligen delar ut miljoner till ungdomsidrotten.

Välj Köping Basket nästa gång du spelar så är vi med och delar på pengarna.