SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Köping Stars
Ungdom
Pojkar 07/08
En seger och en förlust för P07/08
2022-11-12 17:13

Lördagen innebar två hemmamatcher för Köping Stars P07/08. Och det slutade med en förlust men även en seger.

I den första mötte Stars Sloga från Uppsala i HU16/17-serien och det var gästerna som tog kommandot. Hemmaspelarna spelade hyfsat anfallsspel men hade svårt att få in bollen i korgen, samtidigt som man stod för några enkla misstag i försvar som gästerna tog till vara på. Underläget för Köping var 4-18 efter den första quartern.

 

Köping fortsatte dock gneta på i anfall med bollrörelse samt rörelse utan boll och efter några taktiska justeringar började man också göra mål mot Slogas zonförsvar. Köping kämpade och underläget var några gånger i den andra halvleken mindre än 10 poäng.

 

Förlusten skrevs dock till 40-56. Så period 2-4 förlorar hemmalaget endast med en poäng.

 

Coach Finger är nöjd med hur laget kämpade hela matchen trots den tunga starten samt att både försvarsspelet och anfallsspelet blev bättre i den andra halvleken.

 

Bäste poängplockare Köping Stars: Abdalnour Mohamed 14p och Wilgot Pettersson 10p.

 

Det var ett revanschsuget gäng som kom tillbaka till hallen efter lunchen för att ta sig an Västerås Basket i HU15-serien.

 

Grabbarna satte gasen i botten med bra försvarsspel som genererade i många steals och ett bra rörligt anfallsspel.

 

Coach Finger var nöjd med spelet i 37 minuter då koncentrationen tröt lite på slutet och anfallsspelet blev stillastående. Men fram tills dess visade killarna att man förstår att basket är ett lagspel där spelet blir roligare och bättre om man rör på sig och bollen passas mellan flera spelare. Och helt plötsligt börjar killarna även sätta skott utifrån.

 

Samtliga 11 ombytta spelare fick mycket speltid.

 

Bäste poängplockare: Lucas Strömbäck 17p, Angelos Nikolaidis 12p.

 

Vår förening är en del av Svenska Spels initiativ Gräsroten som årligen delar ut miljoner till ungdomsidrotten.

Välj Köping Basket nästa gång du spelar så är vi med och delar på pengarna.