SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Köping Stars
Ungdom
Pojkar 07/08
Dubbla segrar för Köping Stars P07/08
2022-10-15 20:35

Köping Stars P 07/08 spelade och vann två hemmamatcher under lördagen. Avgörandet i den andra matchen med en "tip-in on the buzzer" kan ses i filmen.

I dagens första match HU15-serien besegrade man klart Grillby med 79-17. Det var ett hårt och intensivt försvarsspel som lade grunden till segern. Glädjande enligt coach Finger var förutom att alla spelare gjorde poäng att man spelade ett anfallspel med mycket passar och bra rörelse utan boll. Store Centern Emil Nyholm visade gång på gång fint spelsinne med många fina passar från lowpost.
 
Bäste poänggörare: Boje Finger 18, Chris Musoni 13
 
Om den första matchen var klar var eftermiddagens match Hu17-serien desto jämnare. Lagen turades om att leda med några få poäng och avgörandet kom inte att ske förrän i sista sekunden. Med endast 0,2 sekunder kvar petar Abdalnour Mohamed i en retur och avgör på så sätt matchen. Slutresultatet skrevs till 53-51.
 
Coach Finger var nöjd med försvarsspelet men offensivt blev det stundtals stillastående  och krystat.  Men allra gladast är vi dock över att äntligen få besegra Aros P06.
 
Abdalnour Mohamed gjorde totalt 19p och var ett monster i returtagningen. Hedersomnämnande till Chris Musoni som (som vanligt) spelade magiskt försvarsspel och i match två matchade upp mot Aros stora stjärna Adin Isovic (som är på gränsen till U16-landslaget).
 
Nya tag på träningen på måndag! 
 

Vår förening är en del av Svenska Spels initiativ Gräsroten som årligen delar ut miljoner till ungdomsidrotten.

Välj Köping Basket nästa gång du spelar så är vi med och delar på pengarna.